Laden ...

8 vragen die u NU aan uw webmaster moet stellen!

Iedere ondernemer wilt dat zijn website op en top in orde is. U kiest ervoor om uw website te laten ontwerpen door een professionele webdesigner, logisch want het gaat om UW merk. Zelf heeft u geen grote kennis van webdesign maar bij de eerste afspraak zit u met een hoop vragen. 

De antwoorden op deze vragen bevallen u en dus u besluit om voor uw nieuwe website te gaan. Na enkele weken/maanden is de ontwikkeling van uw website net ten einde en Miljard! Nu duiken er opeens enkele vragen op waar u daarvoor niet aan gedacht heeft! Zo heeft u net uw eigen product of dienst opgezocht in Google en pas op pagina drie ziet u uw eigen website verschijnen. Nu stel u zich volgende vraag: Ben ik afgezet?

1. Hoeveel bezoekers heeft mijn website?

Waarom moet u weten hoeveel bezoekers uw website heeft? Meten is weten, daarom is het belangrijk dat een onderneming zicht krijgt op het profiel van hun bezoekers.

Bij COMM.RADE implementeren we Google Analytics. Hiermee krijgt u een duidelijk zicht van het profiel van uw bezoeker.

2. Hoe ziet mijn website er uit op mobiel, tablet & pc?

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). In de wereld van het webdesign bestaan er twee soorten websites: Er zijn webpagina's die responsive zijn en pagina's die het niet zijn. Ga altijd voor de website die responsive is.

Sommige ontwerpers rekenen slechts enkele honderden euro's extra aan voor het ontwerpen van responsive websites. Bij COMM.RADE wordt iedere website ontworpen als een responsive website. De manier van surfen is zodanig veranderd dat wij responsive eerder als norm dan als uitzondering beschouwen.

3. Waarom duurt de laadtijd zo lang?

Een paar seconden wachten, maakt dat uit? Tegenwoordig zijn uw gebruikers sneller afgeleid dus is het belangrijk dat de informatie snel verschijnt. Trouwens, enkele seconden wachten met een snelle verbinding is enkele tientallen seconden wachten met een trage verbinding.

Iedere website onderwerpen wij aan de Speedtest van Google. Wanneer Google zijn 'oké' geeft, zijn wij tevreden.

4. Waarom sta ik niet n°1 op Google?

Twee zaken. Ten eerste is het onmogelijk om met een gloednieuwe website meteen op nummer één te staan. Google houd rekening met het aantal bezoekers, updates en nieuwe artikels. Ten tweede hangt het er ook van af welke zoekwoorden u hanteert. Misschien is hetgeen wat u op Google intikt, niet wat uw doelgroep opzoekt.

Wilt u hogerop komen te staan in de Ranking? Probeer dan het SEO pakket! We creëren links naar uw websites, ontwikkelen deelbare content & zorgen voor meer bezoekers.

5. Waarom kan ik niet zelf tekst of afbeeldingen veranderen?

Voor een afbeelding of stuk tekst te veranderen, moet u uw webmaster contacteren. Na een paar dagen of weken is de wijziging eindelijk doorgevoerd. Kan dat niet sneller?

Voor zelf wijzigingen aan te brengen, maken wij gebruik van een Content Management System. Hiermee kan u informatie op de website aanpassen zonder enige kennis van informatica.

6. Is mijn social media gelinkt met mijn website?

U gebruikt social media maar op uw website is hier niks van terug te vinden. Ook op uw social media is uw website zelden terug te zien.

Via eenvoudige social media buttons kan uw website gelinkt worden uw Facebook-, Instagram- of LinkedIn-pagina. Ook moet u uw eigen website delen op social media.

7. Zijn mijn gegevens gelinkt met Google Maps?

Stel dat een klant op weg is naar uw zaak. Deze kijkt op zijn of haar smartphone en vindt uw adres terug bij contact. Wanneer deze op uw adres klikt, gebeurt er ... niks.

Verbind uw adres met Google Maps! Als een klant uw adres opzoekt en hier op klikt, start meteen de navigatie naar uw zaak.

8. Is mijn website onkraakbaar?

Nee.

Maar we doen er alles aan om het risico te verminderen. We gebruiken een beveiligd programma, onze hosting wordt regelmatig gecontroleerd en in geval van nood, maken we gebruik van onze back-up.

Keer terug naar
de collectie blogs