Laden ...

10 tips voor de blog van de ondernemer

De voordelen van een blog? U bereikt meer publiek, krijgt meer bezoekers & verhoogt uw bekendheid. U heeft geen vlotte pen? Ga aan de slag met deze 10 tips

Een goede titel ...

Om een goede titel te bedenken, hoeft men geen getalenteerde schrijver te zijn. Wees vooral duidelijk en to the point! Daarna kun je gaan spelen met taal, humor en actualiteit.

... & een goede intro

Besteed voldoende aandacht aan de intro, met deze tekst wordt het publiek warmgemaakt om de volledige blog te lezen.


Een blog schrijven, is even puzzelen.


 

Duidelijk structuur

Het klinkt cliché maar iedere blog beschikt over een inleiding, middenstuk & besluit. Houd u aan deze structuur!

De Vorm

Een blog hoeft niet gewoon een doorlopende tekst te zijn, verdeeld in verschillende alinea's. Speel met verschillende vormen om de tekst voor uw lezers interessant te houden:

Gebruik een vraag- en antwoordstructuur.

  • Stel een top 10 samen.
  • Maak een 'achter de schermen' met foto's.
  • Schrijf reviews.
  • Doe interviews met klanten en collega's.
  • etc.

Passie

U hoeft geen liefdesbrieven te schrijven. Blog wel over datgene waar u beroepsmatig veel mee bezig bent en waar u een goede kennis over heeft. Uw lezers zullen dit opmerken en u contacteren wanneer zij bijkomende vragen hebben.

Begrijp uw publiek

Weet voor wie u schrijft. Bent u gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en hoopt u dat consumenten een beroep doen op u? Schrijf dan toegankelijk. Wilt u een blog bijhouden voor een gespecialiseerd publiek? Laat dan zeker zien wat u in huis heeft maar blijf altijd helder in uw uitleg.

De juiste afbeeldingen

Gebruik in uw blogs afbeeldingen. Het geeft uw lezers ademruimte en draagt bij tot een mooie opmaak. Maak zelf foto's, koop afbeeldingen online of gebruik rechtenvrije afbeeldingen.

Pixabay: Rechtenvrije afbeeldingen!

SEO

Bloggen kan helpen om uw Google Ranking te verhogen (waardoor u hoger in de zoekresultaten verschijnt). Zorg daarom dat uw website geoptimaliseerd is voor SEO.

Nalezen!!!

Niks is zo vervelend als schrijvfouten in een tekst. Voordat u een blog publiceert, lees de tekst na en controleer de opmaak. Bent u zelf geen held in spelling en vervoegingen? Online zijn er goede websites voor spellingscontrole te vinden. Een goede vindt je hier.

Aanzetten tot actie

De blog is nu eindelijk klaar! De teksten zijn wervend, de afbeeldingen zien er top uit en de opmaak zit schitterend in elkaar. Kan de blog nu gepubliceerd worden? Geef uw lezers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier tot een handeling over te gaan; uw bedrijf contacteren voor meer info, het downloaden van handleidingen of het bestellen van producten of diensten.

Wij wensen iedere ondernemer alvast veel succes, en plezier, met het starten en schrijven van hun eigen blog.


Wie kan er geen genoeg van krijgen?
Lees meer blogs van COMM.RADE!
Wie wilt zien wat wij weten over bloggen?
Lees meer onze schrijfkunsten!
Keer terug naar
de collectie blogs