Roel Smits

webdesign

In 2008 ben ik mijn studies Communicatiemanagement begonnen op de Xios Hogeschool Hasselt. Op deze praktijkgerichte opleiding werden we meteen geconfronteerd met de drukke dagen van communicatiespecialisten. In 2010 kreeg ik de kans om 3 maanden stage te doen in Princesa Yaiza Suite Hotel Resort in Lanzarote, Spanje. Uitgezonderd dat dit een fantastische ervaring was onder de eeuwige zon van het eiland, was dit ook vooral een zeer leerrijke professionele periode aangezien de standaarden hoog liggen in een 5-sterren luxehotel. Nadat ik deze proefperiode succesvol had afgerond, voelde ik me klaar om een Master Bedrijfscommunicatie op de KU Leuven te behalen.

Deze academische studie had me verder gespecialiseerd om de communicatie competenties ook op academisch denk- en werkniveau te gebruiken. Tijdens het 2e jaar mocht ik stage lopen bij 11.11.11 Limburg, waar ik mijn communicatieve vaardigheden kon koppelen aan sociaal engagement voor het Zuiden. In september 2012 beëindigde ik eindelijk de mooie studentenperiode en was ik klaar voor het professionele leven.

In 2013 zette ik een eerste stap als Public Relations Specialist bij Graco bvba te Maasmechelen. Als interim werkkracht heb ik hier 1,5 jaar veel waardevolle ervaring opgestoken. Hierna heb ik 1,5 jaar gewerkt als Grafische Vormgever bij Toro nv in Leuven. Na deze periode besloot ik om Toro te verlaten voor een onvergetelijke wereldreis. 

Deze wereldreis heb ik gedeeltelijk met Florian doorlopen en is ook meteen de voedingsbodem van ons communicatiebureau ComM.Rade. Wij voelen ons helemaal klaar om zelfstandigen en KMO's te helpen met alle vormen en aspecten van de communicatie. We doen dit met overtuiging, trots en kameraadschap. Alleen zo worden we 'Commeraden' !


My Skills

Graphic Design 90%

Marketing 79%

SEO 86%

Webdesign 87%

Sinds de start van mijn studies communicatiemanagement ben ik me blijven verdiepen in grafische programma’s. Wat onschuldig begon met het experimenteren van Photoshop werd al vlug een uitgebreide hobby met Indesign en Illustrator. Tijdens mijn stages kon ik deze programma’s voor het eerst op professioneel vlak gebruiken, en later werd ik full time Grafische Vormgever bij Toro Europe.

Ik ben opgeleid als communicatiespecialist en dat staat niet meteen gelijk aan marketingspecialist. Communicatie hoeft geen marketing te zijn, terwijl marketing een verzamelnaam is voor het creëren, communiceren en leveren van waarde voor de klanten en beheersen van de klantrelatie. Marketingcommunicatie is op dat vlak vooral iets wat ik heb geleerd tijdens mijn werkervaringen.

Search Engine Optimization: wie wil er nu niet met zijn website bovenaan de zoekresultaten van de zoekmachines verschijnen? De normen van SEO veranderen regelmatig omdat de werking van zoekrobots hervormd worden. Daarom vond ik het belangrijk om me te verdiepen in het SEO-landschap van 2017 om zo alle hedendaagse trends te kennen om hoog te scoren in de organische resultaten.

Nog zo een favoriete hobby die ontstaan is vanuit mijn opleiding. Als Public Relations Specialist bij Graco bvba mocht ik me al uitleven met het ontwikkelen van landing pages en het onderhouden van de website. Momenteel sta ik veel verder in mijn ontwikkeling en volg ik samen met mijn werkpartner Florian een webdesign cursus van CMS system MODX. Op deze manier blijven we allebei up to date in de snel veranderende omgeving van webdesign en kunnen we tegelijkertijd onze vaardigheden uitbreiden om voor jullie een optimale website te ontwikkelen.

Sociale Media

Facebook: @ComM.RadeRiemst
Instagram: @comm.rade
LinkedIn: COMM.RADE

Disclaimer

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van COMM.RADE is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website her te gebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij ComM.Rade.

Lees hier onze Cookie- & Privacyverklaring